تنها با خوردن 300 گرم نان سنتی مقوی، حدود 60 درصد تیامین و نیاسین، 50 درصد پروتئین، 80 درصد آهن و 40 درصد کلسیم موردنیاز بدن افراد تأمین میشود.
این فقط بخشی از مزیتهای فوقالعاده نانها است؛ اگر این غلات را کنار انواع خوراکیهای دیگر مصرف کنید، بمب انرژی فوقالعادهای را به بدنتان وارد خواهید کرد.
در کشور ایران انواع نان سنتی طرفداران زیادی دارند؛ در واقع از قشر مرفه گرفته تا قشر معمولی جامعه ترجیح میدهند بهجای نانهای صنعتی و خارجی، نانهای سنتی مثل نان بربری، سنگک، لواش و ... را صرف کنند.
اما آیا با نانهای سنتی آشنا هستید؟ این غلات چه ویژگیهایی دارند؟
معرفی انواع نان سنتی
انواع نانهای سنتی بهقدری پرطرفدار و محبوب هستند که بیشتر پلتفرمهای نانوایی آنلاین یا حتی فروشگاههای حضوری غلات ترجیح میدهند بهجای فروش نان خارجی و صنعتی، نانهای سنتی را به فروش برسانند.
انواع نان سنتی را بر اساس فاکتورهای زیادی در دستهبندیهای مختلفی قرار میدهند که در جدولی که در ادامه میآوریم، میتوانید از این مؤلفهها آگاه شوید:
نوع آرد | اندازه و حجم | روش پخت | مواد افزودنی | بافت نان |
آرد گندم | صاف | بخارپز | آب یا خمیر مایه | خمیری |
آرد جو | برآمده | سنگی | کنجد | نرم |
آرد برنج | نیمهپر | تنوری | سیبزمینی | ترد |
سبزی | شکننده و خشک | |||
مواد شیرینکننده و شکر |
نان سنگک، دلیل دورهمی جمعه خانواده ایرانی
سنگک یکی از انواع نانهای صاف است که ضخامتی حدود 3 تا 5 میلیمتر دارد و طول آن به 70 سانتیمتر میرسد.
این غلات خوشمزه با آردهای آسیابشده مخصوص تهیه میشود و آن را در کورهای شیبدار میپزند.
در این کوره سنگریزههای زیادی وجود دارد که باعث پخت بهتر نان میشوند.
در نانواییهای سنگک دو نفر به نام خمیرگیر و شاطر مشغول بهکار هستند.
خمیرگیر، خمیرها را آماده میکند و شاطر با استفاده از دسته چوبی محدب به نام ساراک خمیر را وارد تنور کرده و بعد از پخت کامل با استفاده از چنگکهای مخصوص نان را از داخل تنور برمیدارد.
پلتفرمهای نانوایی سنگکی آنلاین این نان را در طول و اندازههای مختلف میفروشند.
شما میتوانید از طریق این پلتفرمها نان سنگک را سفارش دهید و در سریعترین زمان درب منزل تحویل بگیرید.
نان بربری، طعمی بی نظیر
نان بربری یکی دیگر از انواع نانهای سنتی است که به شکل بیضی یا دایره پخته میشود.
نام این نان را از روی قبیلهای به اسم "بربر" انتخاب کردهاند.
این غلات خوشمزه حدود 3 تا 4 سانتیمتر ضخامت دارد و یک وعده غذایی کامل بهشمار میآید.
نانواها برای تهیه این غلات ابتدا تکههای خمیرمایه را شکل و فرم میدهند و داخل تنور میگذارند. سپس بعد از گذشت بازه زمانی مشخصی نان آماده میشود.
این غلات را میتوانید در وعدههای صبحانه بههمراه پنیر و مخلفات دیگر نوشجان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
نان لواش، سبک و خوشطعم
یکی دیگر از انواع نانهای سنتی کشورمان، لواش است که در کشورهای دیگر مانند ترکیه نیز محبوبیت زیادی دارد.
این نان را با ضخامت خیلی کم یعنی حدود 2 تا 5 میلیمتر تهیه میکنند.
نان لواش فقط از ترکیب آب، نمک و آرد تهیه میشود و بههمیندلیل کالری بسیار کمی دارد؛ بنابراین کسانی که قصد لاغری دارند، میتوانند از این نان برای وعدههای غذایی مختلفشان بدون هیچ نگرانی بابت افزایش وزن استفاده کنند.
نان لواش معمولاً بهصورت ساده یا ترکیبی از کنجد یا خشخاش تولید میشود. بنابراین اگر میخواهید خاصیت غذایی این غلات بیشتر شود، میتوانید آن را با افزودنیهای مختلف تهیه کنید.
نان لواش برای صرف در وعدههای غذایی صبحانه یا درستکردن ساندویچ بهترین گزینه است.
نان تافتون، شام خوشمزه امتحان کنید
نان تافتون ضخامت زیادی دارد و معمولاً در روستاها و حومه شهرها پخته میشود.
مزیت این نان نسبت به نمونههای مشابه مثل بربری عدم استفاده از جوش شیرین در تهیه آن است.
این نان روش پخت سادهای نیز دارد و بهراحتی میتوان آن را تهیه و سرو کرد.
تافتون بهدلیل خواص و فوایدی بسیار زیادش برای بدن یکی از بهترین و مقویترین غلات بهشمار میآید.
نان جو، بهترین نان برای شام
نان جو بهترین غلات برای افراد دیابتی یا کسانی است که چربی خون دارند؛ این غلات با سبوس جو تولید میشود.
البته سبوس جوی خالص با معده بسیاری از افراد ناسازگاری دارد، برای همین برخی از نانواییها این غلات را با ترکیب گندم میپزند تا مشکلی برای سلامتی مشتریهایشان بهوجود نیاید.
نان سبزی یا سیب زمینی
نان سبزی بیشتر بهعنوان میانوعده سرو میشود.
این نان خوشمزه را معمولاً با شوید میپزند، برای همین مزهای فوقالعاده خوشمزه و عالی دارد.
گاهی نان را با سیبزمینی نیز میپزند تا خواص آن بیشتر شود و بتوان بهعنوان یک وعده غذایی کامل روی آن حساب باز کرد.
بنابراین پیشنهاد میدهیم این نان خوشمزه و مقوی را بخرید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید تا زمانی که بههردلیلی امکان پخت غذا نداشتید، بتوانید با مصرف آن شکمتان را سیر کنید و مواد مغذی لازم را به بدنتان نیز برسانید.
نان شیرمال
شیرمالها نانهایی با قطر 1 یا 2 سانتیمتر هستند که بهصورت گرد تهیه میشوند و شباهت زیادی به کیک و شیرینی دارند.
شما حتی میتوانید این غلات را برای سرو در میان وعده بخرید و از خوردن آن لذت ببرید.
ازآنجاکه شیرمالها بیشتر بهعنوان میانوعده صرف میشوند، همه نانواییها این نانها را نمیپزند.
بنابراین توصیه میکنیم برای خرید این غلات از پلتفرمهای نانوایی آنلاین استفاده کنید تا نزدیکترین مراکز عرضهکننده شیر مال را به شما معرفی کنند.
انواع نان سنتی، غلات خوشمزهای که همیشه به آنها نیاز داریم
در این مطلب بهطور کامل درباره انواع نان سنتی از جمله سنگک، بربری، لواش و ... صحبت کردیم.
این غلات بهدلیل مواد مغذی مختلفشان میتوانند حافظ سلامتیتان باشند؛ بنابراین مصرف روزانه آنها را پیشنهاد میدهیم.
گاهی بهدلیل مشغله کاری امکان مراجعه حضوری به نانوایی را ندارید.
همچنین ساعتها ماندن در صف نانواییها و ازدسترفتن زمان و انرژی عوامل دیگری هستند که باعث میشوند بسیاری از افراد از این کار صرف نظر کنند.
اما خوشبختانه با سرویس نانوایی آنلاین اسنپ فود هیچ نیازی به مراجعه حضوری به این مراکز نیست.
شما تنها با چند کلیک ساده میتوانید غلات مورد نیازتان را بخرید و درب منزل تحویل بگیرید.
اگر میپرسید نزدیکترین نانوایی سنگکی نزدیک من کدام است؟ اسنپ فود پاسخ این سؤالات را میدهد.
کافی است وارد این پلتفرم شوید و آدرستان را وارد کنید.
این سامانه علاوهبر نانواییهای سنگکی، مراکز پخت نان بربری، لواش و ... را نیز نشانتان میدهد.