يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 12 May 2024
 
۰
در گفتگو با شبکه 'سی‌بی‌اس' مطرح شد؛

اسد:سخنان کری مرابه یادسخنان پاول انداخت

مانند آمریکا به شبکه‌های اجتماعی تکیه نمی‌کنیم
سه شنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۷
کد مطلب: 312133
نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثریت مردم این کشور خواهان جنگ نه‌‌تنها در سوریه بلکه در هیچ جایی در جهان نیستند، اما کنگره قصد دارد در چند روز آینده در این‌باره رای‌گیری کند.
به گزارش جهان به نقل از نسیم، متن کامل مصاحبه بشار اسد با شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا بدین شرح است:

خبرنگار آمریکایی: واقعا در روز ۲۱ آگوست چه اتفاقی رخ داد؟ از نظر شما چه اتفاقی در این روز افتاد؟
بشار اسد: ما در منطقه‌ای که حمله شیمیایی مورد ادعا رخ داد، حضور نداریم. ما اصلا مطمئن نیستیم که چنین اتفاقی حقیقتا رخ داده باشد. چون که...

خبرنگار آمریکایی: حتی امروز هم شما مطمئن نیستید که سلاح شیمیایی استفاده شده است، حتی با وجود دیدن ویدئوهای پخش‌شده از اجساد این حادثه؛ حتی...؟

بشار اسد: نه من...

خبرنگار آمریکایی: مقامات دولت خود شما در آنجا حضور داشته‌اند

بشار اسد:‌ من هنوز جمله خودم را تمام نکرده‌ام. سربازان ما در منطقه دیگری مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند. سربازان ما. آنان به بیمارستان منتقل شدند و این در حالی بود که بر اثر بمب شیمیایی مصدوم شده بودند. اما در این منطقه آنان گفتند که دولت از سلاح شیمیایی استفاده کرده است. ما تنها ویدئو و عکس در کنار چند ادعا در اختیار داریم. ما آنجا حضور نداریم. البته پلیس و موسسات امنیتی ما در آنجا حضور ندارند. شما چگونه می‌توانید درباره این که چه اتفاقی رخ داد، صحبت کنید، در حالی که هیچ مدرکی درباره آن ندارید؟ ما مانند دولت آمریکا نیستیم. ما دولتی نیستیم که به رسانه‌های اجتماعی تکیه کنیم. ما دولتی هستیم که با واقعیت سرو کار داریم.

خبرنگار آمریکایی: خوب، همان‌طور که می‌دانید جان کری گفته است که مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد راکت‌هایی از منطقه‌ای تحت کنترل نیروهای شما به منطقه‌ای تحت کنترل نیروهای شورشیان شلیک شده است. آن‌ها مدارک و تصاویر ماهواره‌ای از این حادثه در اختیار دارند. آنان مدرکی از یک پیام ردیابی شده درباره استفاده از سلاح شیمیایی دارند. و بلافاصله پس از آن پیام‌های دیگری نیز رد و بدل شده است. به طوری که جان کری این مدارک را ارائه کرده و نتیجه گرفته است که این مدارک قطعی است.

بشار اسد: نه. او اطمینان و اعتقادات خود را نشان داد. در حالی که ما درباره اطمینان صحبت نمی‌کنیم. ما درباره مدرک صحبت می‌کنیم. روسیه مدرکی کاملا برخلاف این ادعا را در اختیار دارد که می‌گوید موشک‌ها از منطقه تحت کنترل شورشیان شلیک شده است. این مسئله مرا به یاد سخنان جان کری می‌اندازد؛ و سخنان کالین پاول درباره وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق از طریق تصاویر ماهواره‌ای پیش از حمله به این کشور. پاول در آن زمان گفت : این مدرک ماست. در واقع او مدارک جعلی ارائه کرد. اما در این‌باره کری هیچ مدرکی ارائه نکرده است. وی می‌گوید: این مدارک ماست، اما وی هیچ مدرکی تاکنون ارائه نکرده است.

خبرنگار آمریکایی: خوب ایالات متحده...

بشار اسد: حتی یک برگه مدرک هم ارائه نشده است.

خبرنگار آمریکایی: مثالی در این‌باره در آمریکا هست که بیان می‌شود. تحقق هر حمله‌ای ریشه در تصمیم آمریکا برای انجام این حمله دارد. شما درباره هفته بسیار مهم پیش رو چه سخنی می‌خواهید بگویید؟ هفته‌ای مهم برای مردم آمریکا، اعضای کنگره و رئیس‌جمهور ایالات متحده؟

بشار اسد: من فکر می‌کنم که مهم‌ترین بخش این مسئله در حال حاضر مردم آمریکا هستند. اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثریت مردم این کشور خواهان جنگ نه‌‌تنها در سوریه بلکه در هیچ جایی در جهان نیستند، اما کنگره قصد دارد در چند روز آینده در این‌باره رای‌گیری کند. من فکر می‌کنم که با توجه به اینکه نمایندگان کنگره توسط مردم انتخاب شده‌اند، باید منافع مردم را در کار خود لحاظ کنند. سوال اول در این‌باره که آنان باید از خود بپرسند، این است که این جنگ چه سودی برای مردم آمریکا دارد؟ هیچ چیز. هیچ نفع سیاسی و اقتصادی، هیچ اعتبار و نیکنامی برای این کشور ندارد. این جنگ اعتبار ایالات متحده را در حال حاضر نسبت به تمامی دوران‌ها کاهش خواهد داد. بنابراین این جنگ علیه منافع ملی ایالات متحده است، پس چرا باید انجام شود؟

نخست به این دلیل که این جنگ با هدف حمایت از القاعده انجام می‌شود، همان گروهی که در حمله ۱۱ سپتامبر آمریکایی‌ها را کشت. دلیل دوم این است که اعضای کنگره باید این سوال را از دولت بپرسند (این همان چیزی است که ما از کنگره انتظار داریم انجام دهد) که چه مدارکی را در این‌باره در اختیار دارند و چه مدارکی را درباره ادعای استفاده از سلاح شیمیایی ارائه کرده‌اند. آنگاه من به رئیس‌جمهور آمریکا خواهم گفت که از وی ناامید شده‌ایم، زیرا از وی انتظار داشتیم با دولت بوش متفاوت باشد. آن‌ها در حال ادامه همان دکترین جرج بوش با ابزارهای متفاوت هستند. همه‌اش همین است. بنابراین ما انتظار داریم دولت اوباما ضعیف نباشد و در گفتن این جمله که هیچ مدرکی در اختیار ندارند، با اقتدار عمل کنند. آن موقع خواهد بود که ما مجبوریم از قوانین بین‌المللی استفاده و به شورای امنیت و سازمان ملل رجوع کنیم.

خبرنگار آمریکایی: سوال من پاسخ داده نشد، شما به رئیس‌جمهوری که اعتقاد دارد سلاح شیمیایی توسط شما استفاده شده است، چه چیزی خواهید گفت؟

بشار اسد: خیلی ساده به او خواهم گفت "هر مدرکی در این‌باره در اختیار داری به جامعه بین‌المللی ارائه کن. در این‌باره شفاف باش..

خبرنگار آمریکایی: و اگر او این مدارک را ارائه کرد؟

بشار اسد: در اینجاست که شما می‌توانید درباره این مدارک بحث کنید، زیرا او چنین مدارکی ندارد. وی این مدارک را ارائه نکرده است، چون مدرکی در اختیار ندارد. هیچ کس در دولت آمریکا این مدارک را ندارد. اگر داشتند از روز اول به شما و رسانه‌ها ارائه کرده بودند.

خبرنگار آمریکایی: آن‌ها این مدارک را دارند و آن را در اختیار اعضای کنگره قرار داده‌اند.

بشار اسد: هیچ چیزی ارائه نشده است.

خبرنگار آمریکایی: آن‌ها به اعضای کنگره نشان داده‌اند که چه مدارکی از طریق تصاویر ماهواره‌ای و متن تماس‌های انجام شده به دست آورده‌اند.

بشار اسد: هیچ چیزی ارائه نشده است.

خبرنگار آمریکایی: آن‌ها این مدارک را به کنگره ارائه کرده‌اند.

بشار اسد: شما یک خبرنگار هستید، این مدارک را به دست آورید و به افکار عمومی در کشور خود نشان دهید. ما به آن‌ها این نکته را گفته‌ایم.

خبرنگار آمریکایی: آن‌ها در حال ارائه این مدرک به نمایندگان مردم هستند. شما مدارک خود را درباره اینکه چه برنامه‌هایی دارید به مردم خود نشان نداده‌اید.

بشار اسد: شما هم همین‌طور.

خبرنگار آمریکایی: اگر مدارک کافی در این‌باره پیدا نشد، چه؟ و اینکه چه نهادی باید درباره حمله تصمیم‌گیری کند؟

بشار اسد: نخست آنکه ۱۰ سال پیش کالن پاول مدارکی را نشان داد که جعلی بودند. دوم آنکه شما از من انتظار دارید مدارکی را باور کنم که وجود ندارد و اعتقادی به نشانه‌هایی که ما ارائه می‌دهیم، ندارید؟
خبرنگار آمریکایی: اگر این حمله انجام شود، آیا پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه مورد حمله قرار خواهند گرفت؟

بشار اسد: شما باید انتظار هر چیزی را داشته باشید. البته نه لزوما از سوی دولت. این تنها دولت سوریه نیست که بازیگر منطقه است. احزاب و گروه‌های مختلف، ایدئولوژی‌های مختلف همه در منطقه وجود دارد. پس باید انتظار هر چیزی را داشت.

خبرنگار آمریکایی: منظور شما از اینکه انتظار هرچیزی را داشته باشیم، چیست؟

بشار اسد: انتظار هر اقدامی را داشته باشید.

خبرنگار آمریکایی: از جمله جنگ‌افزارهای شیمیایی؟

بشار اسد: این بستگی دارد به اینکه آیا تروریست‌ها و یا شورشیان در منطقه دسترسی به این جنگ‌افزارها دارند یا نه، من نمی‌دانم، شاید رخ دهد. من پیشگو نیستم که به شما بگویم چه اتفاقی رخ خواهد داد.

خبرنگار آمریکایی: اما ما می‌خواهیم بدانیم و من فکر می‌کنم مردم و رئیس‌جمهور آمریکا نیز می‌خواهند بدانند که اگر حمله رخ دهد، آیا این حمله تبعاتی خواهد داشت و چه کسی مسئول این تبعات خواهد بود؟

قبل از حملات ۱۱ سپتامبر من با بسیاری از مقامات آمریکا که برخی از آنان از اعضای کنگره هستند، بحث کردم. من به آنان گفتم که با تروریست‌ها تعامل نکنند. این یک مسئله متفاوت است. شما اگر درباره معامله با تروریست‌ها عاقل نباشید، باید هزینه آن را بپردازید. بنابراین هیچ‌کس توقع ندارد که تبعات احتمالی درباره روش نادرست معامله با تروریست‌ها وجود نداشته باشد. در منطقه‌ای که هر لحظه در آستانه انفجار است، هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند چه اتفاقی رخ خواهد داد. شما باید انتظار هر چیزی را داشته باشید.

خبرنگار آمریکایی: آیا شما انتظار حمله هوایی را دارید؟

بشار اسد: با توجه به اینکه آمریکا به حقوق بین‌الملل اعتنا نکرده و منشور سازمان ملل را پایمال می‌کند، ما باید نگران باشیم. البته با توجه به دروغهایی که ما طی دو هفته اخیر از مقامات ارشد این دولت(اوباما) می‌شنویم ما باید انتظار مسائل بدتری(از حمله هوایی) را داشته باشیم.

خبرنگار آمریکایی: آیا شما آماده هستین؟

بشار اسد: ما در این یک سال و نیم، تحت شرایط بسیار متفاوتی بوده‌ایم و ما خود را برای هر احتمالی آماده کرده‌ا‌یم. هرگونه حمله احمقانه‌ای سبب فجیعتر شدن اوضاع می‌شود.

مجری: منظورتان از فجیعتر شدن چیست؟

بشار اسد: فجیع یعنی عواقب خطرناک. چون هیچ کس نمیتواند بگوید عواقب او.لین حمله چه خواهد بود. این موضوع فقط ختم به سوریه نمیشود چون ما در منطقه ای مرتبط به هم و تاثیرپذیر از هم قرار داریم. اگر شما به جایی حمله کنید باید منتظر عواقب آن به اشکال دیگر در منطقه ای دیگر باشد؛ عواقبی که انتظار آن را ندارید.

خبرنگار آمریکایی: آیا منظور شما این است که اگر حمله صورت گیرد، عواقب منفی ضد آمریکا از سوس دوستان شما در کشورهای دیگر شبیه ایران یا حزب الله و دیگران صورت می‌گیرد؟

بشار اسد: بله. همانطور که قبلا گفتم این موضوع عواقب مستقیم و غیر مستقیم دارد. مستقیم آن است که افراد یا دولتها بخواهند تلافی کنند. غیر مستقیم آن است که وقتی بی ثباتی حادث شود و گسترش تروریسم را در منطقه ببینیم و این موضوع مستقیما غرب را تحث تاثیر قرار خواهد داد.

خبرنگار آمریکایی: آیا با روسیه ایران و حزب الله درباره تلافی کردن این حمله صحبت کردید؟

بشار اسد: ما به عنوان یک دولت درباره این موضوع صحبت نمی‌کنیم بلکه درباره عواقب چنین حمله‌ای حرف می‌زنیم؛ موضوعی که بسیار مهم است. چون گهگاه عواقب یک حمله بسیار از خود آن نابودکننده تر است. هرگونه حمله آمریکا آنقدرهایی که شورشیان و تروریستها سوریه را نابود می‌کنند، کشور را نابود نخواهد کرد.

خبرنگار آمریکایی: برخی میگویند چنین حمله ای سبب تغییر موازنه قوا به نفع شورشیان و سرنگونی دولت شما می‌شود؟

بشار اسد: دقیقا. هر حمله ای حمایت مستقیمی از القاعده که در سوریه اکنون با نام جبهه النصره و دولت اسلامی عراق و سوریه معروف هستند، میشود. شما در این باره درست میگویید. این کمک مستقیمی به آنها خواهد بود.

خبرنگار آمریکایی: موضوع مربوط به سلاح شیمیایی است. آیا شما استفاده از این سلاح را تصویب کردید؟
بشار اسد: منظورتان چیست؟

خبرنگار آمریکایی: آیا به نظر شما استفاده از این سلاح‌ها، ابزار مناسبی است؟

بشار اسد: ما مخالف هرگونه سلاح کشتارجمعی چه از نوع شیمیایی و چه هسته ای هستیم. این مساله فقط مربوط به شخص من نیست بلکه به دولت سوریه مربوط است. در سال ۲۰۰۱ ما به سازمان ملل پیشنهاد کردیم خاورمیانه عاری از سلاح‌های کشتارجمعی شود و آمریکا با این پیشنهاد مخالفت کرد.

خبرنگار آمریکایی: البته شما عضو کنوانسیون مبارزه با سلاح های شیمیایی نیستید. چرا؟

بشار اسد: چون اسرائیل سلاح کشتارجمعی دارد و این کنوانسیون را امضا نکرده و سرزمین ما را نیز اشغال کرده است. خوب دلیل این موضوع آن است که ما درباره خاورمیانه و نه سوریه و اسائیل حرف زدیم. این موضوع را باید جامع درنظر گرفت.

خبرنگار آمریکایی: آیا شما جنگ شیمیایی را معادل جنگ اتمی میدانید؟

بشار اسد: نمیدانم ما هیچ کدام از این دو را امتحان نکردیم از نظر فنی این دو مثل هم نیستند اما از نظر اخلاقی، آنها شبیه هم هستند. در نهایت موضوع آنها شبیه هم است، کشتن انسان‌ها.

خبرنگار آمریکایی: وقتی برای بار اول با شما مصاحبه کردم صحبت از این بود که بشار اسد ، امیدی جدید و اصلاحگرا است. الان دیگر این موضوع را کسی نمیگوید.

بشار اسد: چه کسی؟

خبرنگار آمریکایی: کسانی که درباره شما مقاله نوشته و حرف می‌زنند.

بشار اسد: امیدی که آمریکا داشت متفاوت از امیدواری مردم سوریه است. برای من امیدواری مردم سوریه و نه کس دیگری اهمیت دارد. نه آمریکایی ها فرانسوی ها یا کس دیگری در جهان.

خبرنگار آمریکایی: اکنون آنها شما را قصاب میخوانند

بشار اسد: اول باید این را درنظر بگیرید. پزشک برای جلوگیری از بیماری قانقاریا، پاهای بیمار را می‌برد. ما این فرد را قصاب نمی‌نامیم به او می‌گوییم پزشک. و از وی تشکر می‌کنیم. وقتی با تروریسم و جنگ سر و کار دارید، شما همیشه جان انسانهای بیگناه را درنظر می‌گیرید که قربانی هرگونه جنگی هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *